İstanbul İş Hukuku Avukatı
İş hukuku işçi ve işverenlerin haklarını düzenleyen önemli bir alan olup, çalışma ilişkilerinin adil ve dengeli bir şekilde yürütülmesini amaçlamaktadır. İş hukukunun bu özelliği sebebiyle iş hukuku davaları genelde işçi ve işveren arasında çıkan uyuşmazlıklar çerçevesinde cereyan eder.
Bu uyuşmazlıklar genel olarak iş mahkemelerinde görülür. İşte burada, uzmanlık gerektiren, işçi davalarına hâkim olan deneyimli bir avukatın varlığı hayati bir önem taşır. İstanbul iş hukuku avukatı, müvekkillerini bu mahkemede en iyi şekilde temsil eder ve uyuşmazlığın müvekkili lehine sonuçlanmasını sağlar.
İş davalarına bakan avukatın temel görevleri davanın başından sonuna kadar davayı takip etmesi, müvekkilinin hukuki haklarını koruması, delillerin toplanmasını sağlaması, dava dosyasını hazırlaması ve dava sürecinde müvekkilini mahkemede etkili biçimde savunmasında oluşur.
Sonuç olarak İstanbul işçi avukatı iş hukuku davalarında uzmanlaşmış, müvekkilini iş mahkemesinde adil ve güçlü bir şekilde temsil edebilen ve müvekkillerinin uyuşmazlıklarını müvekkili lehine çözebilen bir hukuk profesyonelidir.
İçindekiler
Artuk Hukuk Bürosu İstanbul İş Hukuku Avukatı Hizmetleri
İş hukuku davaları genelde işçi ve işveren arasında çıkan uyuşmazlıklardan dolayı çıkar. Artuk Hukuk Bürosu da bu uyuşmazlıkların çözümü için gerekli işlemleri yapar. İşçi ve işveren arasındaki uyuşmazlığın dışında Artuk Hukuk Bürosu iş hukuku alanında uyuşmazlığın ortaya çıkmaması adına şirketlere ve işyerlerine bu alanda danışmanlık hizmeti de verir.
Artuk Hukuk Bürosunun iş hukuku avukatlığı çerçevesinde verdiği hizmetler şöyledir:
- Maaş/ücreti ödenmeyen işçi için hukuki süreç yönetimi
- Mobbinge uğrayan işçi için hukuki süreç yönetimi
- Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, AGİ, ödenmemiş ücret vb. işçi alacaklarının hesaplanması, arabuluculuk görüşmesi ve davanın açılarak takibi
- Kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat, iş kazası tazminatı vb. tazminatlar için dava açılması ve takibi
- İşe iade davasının açılması ve takibi
- İşçinin çalışma koşullarında değişiklik ve diğer sebeplere dayalı istifa süreçlerinin yönetilmesi
- İhtarname, ihbarname, ibraname vb. metinlerin hazırlanması ve uygulanması
- Meslek hastalığı vb. hallere dayalı iş davaları
- Toplu iş sözleşmesi, takım iş sözleşmesi, belirli – belirsiz süreli iş sözleşmesi, deneme süreli iş sözleşmesi vb. sözleşmelerden kaynaklı iş davaları
- Yurtdışı işçilerinin kıdem tazminatı, fazla mesai vb. işçi alacağı davaları
- Taşeron işçilerin haklarının uygulanmamasından kaynaklı iş davaları
- Hizmet tespit davaları
- Şirketler için iş hukuku anlamında hukuki danışmanlık, işçilere gerekli ihtar ve ihbarların süresi içerisinde yapılması
- İş sözleşmelerinin feshi ve geçersizliği ile ilgili işlemlerin takibi
- İş kazalarından doğan hakların tazmini ve davanın takibi
İş hukuku alanında uzman avukat, yukarıda sayılan işlemlerin dışında da müvekkilinin talebiyle ya da hak ve menfaatin daha etkili biçimde yerine getirilmesi için uygun gördüğü işlemleri yapabilir.
İstanbul İş Hukuku Avukatı İletişim Bilgileri
Adres: 19 Mayıs, Halaskargazi Cd. No:216, Kat: 3 Daire: 3, 34360 Şişli/İstanbul
Tel: (212-909-87-58)Mail: info@artukhukukburosu.com
İstanbul İş Hukuku Avukatı Ücretleri
İstanbul iş hukuku avukatı ücretleri dava dosyasına göre değişiklik gösterecektir. Davanın türü, dosyanın içeriği, dosyanın iş yükü, müvekkilin davadaki tarafı, avukatın deneyim ve uzmanlığı gibi durumlar avukat ücretinin hesaplanmasında etkilidir.
İş hukuku avukatı ücretini iş hukuku avukatı ile müvekkili kendi aralarında serbestçe anlaşabilirler. Ancak anlaşacakları fiyat 2024 yılı için ilan edilen İstanbul barosunun asgari avukat ücreti tarifesinin altında olmamalıdır. Bu tarifedeki bazı ücretler şu şekildedir:
Büroda sözlü danışma (ilk bir saate kadar) | 2.300,00 TL |
Her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname | 3.600,00 TL |
Sözleşmeler ve benzeri belgelerin hazırlanması | 4.400,00 |
İstanbul İş Hukuku Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?
İş hukuku alanında hizmet sunan avukatlar hizmetleri karşılığında alacağı ücreti müvekkili ile ortaklaşa kararlaştırabilir. Ücret belirleme safhasında karşılıklı irade beyanlarıyla bu ücret belirlenir. Ücretin belirlenmesinde ne kadar irade serbestisi olsa da bu ücretin Türkiye Barolar Birliğinin ilan ettiği asgari avukat ücreti tarifesinin belirlediği alt limitin de altında olamaz.
İstanbul İş Hukuku Avukatının Ücreti Ne Zaman Ödenir?
İstanbul iş hukuku avukatının ücretinin avukata verileceği zamanı avukat ve müvekkili kendi aralarında anlaşabilirler. Uygulamada iş hukukuna ilişkin davalarda niteliğine göre ücretin 2 yahut 3 taksit halinde veya dava bitiminde alınan tazminatın belli bir yüzdesi şeklinde dava sonunda ödendiği görülmektedir.
İş Hukuku Davaları Masrafı Ne Kadardır?
İş hukuku alanında görülen davaların masrafları iki kalemden oluşur. Bu masraflar avukatlık ücreti ve mahkeme masraflarıdır. İş hukuku davalarına bakan avukatların alacağı ücret, Türkiye Barolar Birliği’nin ilan ettiği asgari avukat ücreti tarifesi çerçevesinde bu ücretlerden az olmayacak şekildedir. İkinci kalem olan mahkeme masrafları avukatlık ücreti tarifesinden farklıdır. Bu mahkeme masraflarının ne kadar olduğu her yıl yeniden hesaplanır ve ilan edilir. Mahkeme masraflarında bir kesinlik söz konusudur aşağısı ya da yukarısı olamaz.
2024 yılı için iş hukuku davalarındaki harçlar ve giderler şöyledir:
Başvuru harcı | 427.60 TL |
Peşin harç | 427.60 TL |
Tebligat gideri | 600 TL |
Vekalet suret harcı | 60.80 TL |
Dosya gideri | 22.10 TL |
Bilirkişi ücreti | 1460 TL |
Tanık gideri | 147 TL (1 TANIK İÇİN) |
Keşif gideri | 3280.30 TL |
İş Hukuku Davaları Ne Kadar Sürer?
İş hukuku davalarının ne kadar süreceği davanın içeriğine ve tarafların taleplerine göre değişiklik gösterebilir. Mahkemenin de daha adil karar verebilmek için ekstra bazı işlemler isteme durumunda bu sebepler yüzünden de süre uzayabilir veya kısalabilir. İstanbul’daki iş hukuku alanında bazı iş ve işlemlerin ortalama süresi şu kadardır:
İşverene ihtar ve tebliği | 1-3 hafta |
Arabuluculuk süreci | 1-2 ay |
Dava ilk derece aşaması | 8 ay- 1,5 yıl |
İstinaf aşaması | 8 ay- 1,5 yıl |
İcra işlemleri | 1 ay- 1 yıl |
İstanbul’da En İyi İş Hukuku Avukatı Nasıl Bulunur?
İş hukuku alanında uyuşmazlık sahibi kişilerin iş mahkemesi avukatı ile çalışması zorunlu bir durum değildir ancak iş hukuku alanındaki davalar çeşitli usul kurallarına tabi olduğu için bu alanda bilgi sahibi olmayan veya eğitim almamış kişiler geri dönülmesi imkânsız hatalar yapabilir ve ciddi hak ve menfaat kayıpları ortaya çıkabilir bu hak ve menfaat kayıplarının ortaya çıkmaması açısından iş hukukuna bakan uzman bir avukatla çalışmanın önemi yüksektir.
Kişiler bu alandaki uyuşmazlıklarını herhangi bir kayıp olmadan giderebilmek için genelde bu alandaki en iyi avukatı ararlar ancak bu şekilde bir arama uyuşmazlık sahibi kişilerin karşısına gerçekçi sonuçlar çıkarmayacaktır. Çünkü en iyi avukat kavramı öznel bir kavramdır. Avukatın en iyi olması ölçüsü kişilere göre değişir.
Bu sebeple bu şekildeki aramak kişileri yanıltabilir. Bunun yerine iş ve işçi davalarında uzman avukat, iş hukuku alanında deneyimli avukat aramak daha faydalı olacaktır. Ayrıca bir avukatın kendini en iyi avukat şeklinde tanımlaması da avukatlık meslek etiği kurallarına aykırı olacaktır.
İstanbul İş Hukuku Avukatı Nasıl Hizmet Verir?
İş hukuku avukatı iş hukuku alanında çıkan uyuşmazlıkların adil bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaya çalışır. İş davalarında uzman avukatlar sadece uyuşmazlıkları çözmekle kalmaz şirketlere ve işçilere hukukun dışına çıkmamak için hukuki danışmanlık hizmeti de vermektedir.
İstanbul iş hukuku avukatı bilgi ve deneyim olarak kendisini oldukça geliştirmiş ve halihazırda güncel gelişmeleri yakından takip eden bir avukattır. Bu bilgi ve deneyimlerini kullanarak davanın müvekkili lehine sonuçlanmasını sağlar. Bu süreçte müvekkilini mahkemede ve diğer makamlarda temsil ettiği için müvekkilinin en az enerji kaybedeceği şekilde bu süreci götürür. Böylelikle müvekkilin sahip olduğu uyuşmazlığın çözümünü ve yapmak istediği hukuki işlemleri en az yorularak ve en az para harcayarak gerçekleştirmiş olur.
İş Hukuku Avukatı İle Çalışmanın Önemi
İş hukuku davaları yaşantının en önemli etkinliği olan çalışmak fiili ile ilintili olduğu için bu alandaki uyuşmazlıkların çözümü belki de hayati öneme sahiptir. iş ve işçi davalarına bakan avukatlarla çalışmak bu hukuki işlemlerin daha doğru daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak ve kişiler hak ve menfaat kaybı yaşamadan istedikleri sonucu elde edebileceklerdir.
İş hukuku alanında yeterli bilgiye sahip olmayan ve bu alanda eğitim almamış kişilerin iş hukuku kapsamında yapmak istedikleri iş ve işlemlerin hukuki açıdan daha doğru ve işlemlerin daha hızlı yapılması için iş hukuku alanında uzman bir avukattan yardım alması son derce önemlidir.