Anlaşmalı boşanma protokolü örneği

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

Anlaşmalı boşanma protokolü örneği ile anlaşmalı boşanma protokolü oluşturulabilir. Anlaşmalı boşanma protokolü örneği doldurulurken dikkat edilmesi gerekenler hem protokolün içerisinde yer alan talimatlarda hem de aşağıda yer alan dikkat edilmesi gerekenler başlığında belirtilmiştir.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi alarak protokolü daha doğru yazmak için “anlaşmalı boşanma protokolü” yazımızı okuyabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

Aşağıdaki anlaşmalı boşanma protokolü örneğinin bir taslak niteliğinde olduğu unutulmamalıdır. Her olayın kendi özgü koşulları dikkate alınarak özel bir protokol hazırlanmalıdır. Ayrıca usul hukuku kurallarına dikkat edilmelidir. Usul hukukunda hatalar yapılması durumunda protokol geçersiz olacaktır. Bundan dolayı hukuki destek alınması tavsiye edilir.

Protokol Örneği

…/…/…

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR:  

1-) İsim-Soyisim, T.C Kimlik Numarası, Adres

2-) İsim-Soyisim, T.C Kimlik Numarası, Adres

VEKİLLER: 

BİRİNCİ TARAF VEKİLİ:  İsim-Soyisim, Baro Sicil Numarası, Adres, UETS Numarası

(Avukatınız var ise bu kısmı doldurunuz)

İKİNCİ TARAF VEKİLİ:  İsim-Soyisim, Baro Sicil Numarası, Adres, UETS Numarası

(Avukatınız var ise bu kısmı doldurunuz)

KONU: Yukarıda isimleri yazılı bulunan taraflar, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür iradeleri ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali sonuçlarını, müşterek çocukların durumları ve diğer hâlleri düzenleyen işbu protokolü, …/…/… tarihinde imzalayarak, Aile Mahkemesi’nde açılacak boşanma davasında dilekçe ekinde sunulmak üzere kabul etmişlerdir.

PROTOKOL MADDELERİ:

  1. Yukarıda belirtilen kimlik numaralarıyla tanımlanan ve boşanma talebinde bulunan ………….(T.C.:…………) ve ………….(T.C.:…………) tarafından aşağıdaki hususlarda anlaşılarak boşanmaya karar verilmiştir.
  1. Şu anda, ……………… Mahallesi ………… Sokak No:….. (….. Apartmanı) Daire No:…. …../….. adresinde ikamet eden ve boşanmadan önce son olarak birlikte yaşadıkları konutta, eşlerden ……….. ikamet etmeye devam edecektir.
  1. Eşlerin ortak evinde bulunan tüm eşyalar ………..’da kalacaktır, ancak ………..’ın kişisel eşyaları hariç tutulmuştur.
  1. Tarafların ortak çocukları ……………….. (T.C.:…………..) ve ……………….. (T.C.:…………..), …………… İlkokulu’nda okumaktadır; ………..’ın iş yeri ise ………………. adresindedir. Çocuklar, okula her gün anneleri ile gitmekte ve bu düzene alışkındır; bu nedenle, çocukların hayat düzenlerinin değişmemesi çocukların menfaatinedir. Ayrıca çocukların yaşlarının küçük olması ve annenin daha çok ihtiyaç duyulması sebebiyle, velayet ………..’a bırakılacaktır.
  1. Eşlerin müşterek çocukları ……………… ve ………………, boşanma kararının kesinleşmesini izleyen aybaşından geçerli olmak üzere, her iki haftada bir Cumartesi günleri saat 11:00-19:00 arasında baba ……….. ile kişisel ilişki kuracaktır. Aynı şekilde, dini bayramların ikinci günleri saat 11:00-19:00 arasında baba ……….. ile kişisel ilişki kurulacaktır. Belirlenen günler dışındaki görüşme talepleri, karşılıklı olarak bir gün önceden bildirilmelidir ve velayet sahibi ……….. çocukların menfaatini göz önünde bulundurarak karar verecektir.
  1. ………..’ın anne ve babası, müşterek çocukların babaanne ve dedesi olan ……………. ve ……………., velayet sahibi ………..’a bir gün önceden telefonla haber vererek görüşme talebinde bulunabilir. Görüşme talepleri, velayet sahibi ……….. çocukların menfaatini gözeterek karar verir.
  1. Eşlerden baba sıfatıyla ……….. ortak çocukların eğitim-öğretim masrafları ve diğer bakım giderleri için, boşanma kararının kesinleşmesini izleyen aybaşından itibaren her ayın 1-3. günleri arasında 5.000₺’yi (beş bin Türk Lirası) velayet sahibi ……….. adına ………… Bankası, ……….. şube kodu, …………….. hesap numarasına iştirak nafakası adı altında yatıracaktır. Belirlenen miktar, her yıl %40 oranında artırılacaktır. Çocuğun giderleri için baba tarafından ödenecek nafaka dışında giderlere anne katılacaktır.
  1. Trafik sicilinde ……………. adına kayıtlı bulunan …….. marka, ……………. model, …….. plakalı motosikletin ………..’a bırakılmasına karar verilmiştir. Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 hafta içerisinde ………..’a teslim edilecektir. Haklı nedenler dışında, teslimin gecikmesinden doğacak her türlü zarar ve ziyan, kusurlu olan eşe aittir.
  1. Taraflar, boşanma nedeniyle birbirlerinden tazminat talep etmeyeceklerdir ve yoksulluk nafakası talepleri de bulunmamaktadır.
  1. Tarafların evlilik birliğinden kaynaklanan üçüncü şahıslara borçları yoktur ve birbirlerinden alacakları da bulunmamaktadır.
  1. Eşler arasında ziynet eşyası veya başka herhangi bir alacak bulunmamaktadır. Bu nedenle, maddi içerikli hiçbir talepte bulunulmayacaktır.
  1. ……….. boşanma sonrasında kendi ailesinin soyadını kullanacaktır.
  1. Taraflar, yargılama giderlerini ortak olarak karşılayacaklardır. (Yukarıdaki maddelerde yer alan bilgileri kişi kendi durum ve koşullarına göre doldurmalıdır. Yukarıda kişinin kendi özel durumuna ilişkin yer almayan husus mevcut ise özel olarak o konu ile ilgili bir madde eklenmelidir.)
  2. Taraflar yukarıdaki protokol hükümlerini kendi özgür iradeleriyle hiçbir baskı altında kalmadan birlikte okuyup imzalamışlardır.

İş bu 14 (on dört) maddelik protokol, bir nüshası Mahkemeye sunulmak üzere diğer iki sureti taraflar arasında muhafaza edilmek üzere olmak üzere, toplam 3 (üç) nüsha şeklinde düzenlenmiş ve T.M.K.’nun 166/3 maddesi uyarınca tarafların beyanlarına uygun olarak karşılıklı olarak imzalanmıştır.(…/…/…)

İSİM-SOYİSİM   İSİM-SOYİSİM

İMZA        İMZA

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği Yazılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Anlaşmalı boşanma protokolü örneği doldurulurken boşanmanın tüm sonuçları açık bir şekilde açıklanmalıdır.
  • Anlaşmalı boşanma protokolü örneği, anlaşmalı boşanma dava dilekçesi ile birlikte Aile Mahkemesi’ne teslim edilmelidir.
  • Anlaşmalı boşanma protokolü örneği mutlaka uç sûret şeklinde hazırlanmalıdır. Davanın açılmasından sonra ana metne ilişkin ihtilafların ispatında gerekmektedir. 
  • Protokol metni, anlaşmalı boşanma dava dilekçesi ile uygun olmalıdır. İki metin arasında çelişkiler bulunmamalıdır.
  • Dava açılırken/başvuru yapılırken gerekli harç ve gider avanslarının ödenmesi unutulmamalıdır.

Sonuç

Görüldüğü üzere, anlaşmalı boşanma protokolü örneği hazırlanırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta mevcuttur. Bunlarda eksiklik olduğu takdirde, zaman kaybı ve gereksiz masraflar gündeme gelir. Gerek protokol hazırlama gerekse sonraki dava sürecini doğru şekilde yürütebilmek adına, alanında uzman bir avukattan destek almakta fayda vardır.

Telefonla Sor