İstanbul Boşanma Avukatı

İstanbul Boşanma Avukatı

İstanbul boşanma avukatı, boşanmanın da konu olarak dahil olduğu aile hukuku üzerine mesleki hayatında çokça tecrübe edinmiş bir avukattır. Buna göre İstanbul boşanma avukatı mesleki hayatından edindiği tecrübeleriyle somut davaya yaklaşır ve kişilerin menfaatlerine zarar gelmeden evli çiftlerin sağlıklı bir biçimde boşanmalarını sağlar.

Artuk Hukuk Bürosu İstanbul Boşanma Avukatı Hizmetleri

Boşanma, hayatta olan ve birbirlerine evlilik bağı ile bağlı olan kişilerin bu evlilik bağlarını mahkeme kararıyla sona erdirme talebidir. Artuk hukuk bürosu da boşanma avukatı hizmetiyle bu sürecin taraflar için daha hızlı ve daha az yorucu geçmesi açısından taraflara hukuki destekte bulunur. Bu desteğin kapsamı şöyledir:

  • Zina sebebiyle boşanma davası
  • Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış sebebiyle boşanma davası
  • Suç işleme ve haysiyetsiz yaşam sürme sebebiyle boşanma davası
  • Terk sebebiyle boşanma davası
  • Akıl hastalığı sebebiyle boşanma davası
  • Evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma davası
  • Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davalarının dilekçelerinin hazırlanması
  • Nafakanın belirlenmesine ilişkin taleplerin takibi
  • Boşanmada maddi ve manevi tazminat taleplerinin takibi
  • Velayet davasında ve mal rejiminde danışmanlık ve bu işlemlerin ve davaların takibi
  • Evliliğin yabancı unsurlu olmasından kaynaklanan sorunların giderilmesi ve takibi
  • Aile hukukuyla ilgili olan ve hukuki sonuç doğuran nişanlılık ile ile alakalı tazminat davalarının takibi

Bu sayılan hizmetlerin dışında da kanun çerçevesinde kişilerin karşılaşacağı her türlü aile hukukuna ilişkin durumların çözümü için basiretli bir boşanma avukatı olarak her türlü tedbiri alır.

İstanbul Boşanma Avukatı İletişim Bilgileri

Adres: 19 Mayıs, Halaskargazi Cd. No:216, Kat: 3 Daire: 3, 34360 Şişli/İstanbul

Tel: (212-909-87-58)

Mail: info@artukhukukburosu.com

İstanbul Boşanma Avukatı Ücretleri

Boşanma avukatı ücreti belirlenirken çeşitli durumlar göz önüne alınarak belirlenir. Her boşanma avukatı için bu ücret değişkenlik gösterebilir. Değişkenlik göstermesinin sebepleri çeşitlidir. Dosyanın iş yükü, avukatın tecrübesi, mevcut davanın durumu, müvekkilin davadaki pozisyonu gibi durumlara göre değişebilir. Boşanma avukatı da müvekkili ile ilk görüşmede davanın durumunu görüşüp aldığı bilgiler ışığında vekalet için alacağı ücreti belirler.

Yukarıda da söylendiği gibi ücret konusunda boşanma avukatları arasında değişiklik gözlemlenebilir ancak Türkiye Barolar Birliği boşanma avukatı ücreti konusunda bir asgari ücret tarifesi düzenlemiştir. 2024 yılı için TBB avukatlık ücret tarifesi gereğince boşanma davasını da içeren aile hukukunun kapsamına giren davalarda alınabilecek en az ücret KDV hariç 17.900,00 TL olabilir.

TBB’nin tarifesine ek olarak İstanbul barosunun da 2024 için hazırladığı tavsiye niteliğindeki ücret tarifesi bulunmaktadır. Bu tarife aşağıdaki gibidir;

Aile Mahkemelerinde Görülen Davalar Ücret
Evlenmeye izin, iddet müddetinin kaldırılmasına ilişkin davalar34,500,00 TL
Nişanın bozulması sebepli ortaya çıkan davalar (Hediyelerin iadesi, maddi ve manevi tazminatlar)52.500,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i
Boşanma davaları 
a)     Anlaşmalı52.500,00 TL
b)     Çekişmeli78.000,00 TL
c)    Maddi manevi tazminat istemi olan çekişmeli boşanma davası78.000,00 TL’ den az olmayacak şekilde dava değerinin %15’i
Nesebin reddi, tahsisi ve babalık davaları60.000,00 TL
Nafaka davası45.000,00 TL
Evlat edinme davası54.000,00 TL
Ailenin korunmasına ilişkin olan 6284 sayılı kanundan doğan davalar30.000,00 TL
Tenfiz davası64.500,00 TL

İstanbul Boşanma Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?

İstanbul boşanma avukatı, boşanma davasına bakmak için talep edeceği ücreti davanın durumuna göre belirler. Boşanma davası çekişmeli ya da anlaşmalı olabilir, bununla beraber tazminat talepleri nafaka ve bunun gibi farklı talepleri içeren bir boşanma davası olabilir. Bu sebeplerden ötürü avukatın çalışma yükü, dosya masrafları, celse sayısı değişiklik gösterebilir.

Bu durumlar göze alındığında yukarıda da bahsettiğimiz ücret tarifelerinde değişiklik meydana gelir. Bu değişiklik tabi ki de Türkiye Barolar Birliğinin düzenlediği asgari tutarın altında olmaz.

İstanbul Boşanma Avukatının Ücreti Ne Zaman Ödenir?

Boşanma avukatının ücretinin ne zaman ödeneceği danışmanlık alan müvekkil için önemlidir. Müvekkil bunun bir süresinin olduğunu ve bu süreyi geçireceği takdirde ek ücretler ödemek zorunda kalacağını düşünebilir. Ücret ödeme süresi ile ilgili kesin bir hüküm yoktur ama kanunun yorumlanmasından ortaya çıkan bir ödeme zamanı vardır.

Şöyle ki avukatın vekalet sözleşmesinden doğan borcu işi sonuna kadar takip etmektir. İşi sonuna kadar takip ettiği zaman edimini yerine getirmiş olur, Yani müvekkilin ücret ödeme borcu, avukatın işi sonuna kadar takip etmesinin karşılığıdır.

Ancak ücretin ne zaman ödeneceği konusunda kanunda kesin bir hüküm olmadığı için avukat ve müvekkil aralarında anlaşarak ücretin ödeneceği zamanı belirleyebilir. Davaya göre ücretin ne zaman ödeneceği değişmektedir. Ancak uygulamada kimi dava ve işlerde niteliği gereği işin başında tamamı ödenirken kimi dava ve işlerde 2 veya 3 parça halinde ödeme yapıldığı da görülmektedir.

Boşanma Davaları Masrafı Ne Kadardır?

Boşanma davalarının masrafı içerisine giren farklı kalemler vardır. Bunlar vekalet ücreti, harçlar, masraflar ve vergilerden oluşur. Boşanma davasında vekalet ücreti yukarıda bahsedildiği gibi değişkenlik göstermektedir. Boşanma davalarında alınacak mahkeme masrafları 2024 yılı için şöyledir;

Başvuru harcı427.60 TL
Peşin harç427.60 TL
Tebligat gideri600 TL
Vekalet suret harcı60.80 TL
Dosya gideri22.10 TL
Bilirkişi ücreti1820 TL
Tanık gideri147 TL (1 TANIK İÇİN)
Keşif gideri3280.30 TL

Boşanma davasında dava kaybedilirse karşı vekalet ücreti de ödenir. Bu ücret 17.900,00 TL + KDV’dir. Boşanma davası içerisinde mahkeme bilirkişiye başvurulmasını isteyebilir. Bu durumda bilirkişi ücreti de ortaya çıkabilir. Bu ücretin tahsili davacıdan talep edilir. Yukarıdaki tabloda belirtilen masraflar standart masraflardır. Eğer ek talepler olursa ek masraflar de talep edilebilir.

Boşanma Davaları Ne Kadar Sürer?

Boşanma davasının süresi boşanma şekline göre değişkenlik gösterebilir. Eğer taraflar anlaşmalı olarak evlilik birliğini bitirmek istiyorlarsa bu dava oldukça kısa sürebilir. Ancak taraflar anlaşmalı olarak değil de çekişmeli dava ile evlilik birliğini bitirmek istiyorlarsa bu süre uzar.

Anlaşmalı boşanma davaları uygulamada 10 gün ile 45 gün arasında sürmektedir. Bu kadar kısa sürmesinin sebebi dava dilekçeleri ile beraber tarafların anlaşma protokolünü de mahkemeye sunmasıdır. Bu protokolde velayet, mal paylaşımı, nafakalar hakkında anlaşıldığı için bu durumlar dava konusu edilemez yani tekrar bu konularda anlaşmak için mahkeme uğraşmaz. Böylelikle mahkemenin iş yükü azalmış olur ve dava kısa sürer.

Çekişmeli boşanma davası ise yaklaşık 1 buçuk yıl içerisinde karara bağlanır. Anlaşmalı boşanma davasına göre çekişmeli boşanma davasının bu kadar uzun sürmesinin nedeni taraflar arasında anlaşma protokolü olmadığı için bu uyuşmazlıkların çözümünün dava süresince yapılıyor oluşudur. Bu davada taraflar kendinin kusursuz olduğunu ispatlama gayesi gütmektedir. Bu yüzden somut olaylara kendi lehlerine deliller sunmak isterler. Çekişmeli davalarda mal rejiminin nasıl olacağı velayetin kime verileceği gibi durumlar da olduğu için ek olarak mahkeme uzman kişilerden yardım isteyebilir tabi ki bu da davanın uzamasına sebep olur.

Davanın içeriğinden bağımsız olarak farklı sebeplerden dolayı da hem anlaşmalı hem de çekişmeli boşanma davasının süresi uzayabilir. Adli tatile girilmiş olması, mahkemenin iş yoğunluğunun çok olması sürenin uzama sebeplerinden bazılarıdır. Ek olarak taraflardan biri karara karşı istinaf kanun yoluna başvurursa dava süresi yine uzayabilir.

İstanbul’da En İyi Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?

Öncelikle belirtmek gerekir ki boşanma davalarında avukat yardımı almak zorunlu değildir. Kişiler isterse davayı kendileri açıp kendileri takip edebilir ancak kişiler böyle hallerde türlü hak kayıplarına ve zaman kayıplarına uğrayabilmektedir. Bu kayıpların yaşanmaması için deneyimli ve alanında bilgi sahibi bir boşanma avukatında yardım almak en doğru yol olacaktır.

Boşanma davalarına bakan avukatlar için en iyi boşanma avukatı tanımlamasını yapmak avukatlık meslek etiği kurallarına aykırıdır. Ancak uygulamada tecrübeli ve alanında yetkin avukatlar en iyi boşanma avukatı olarak bilinmektedir. Bu minvalde tecrübeli ve alanında uzman bir avukattan hukuki destek almakta fayda vardır.

İstanbul Boşanma Avukatı Nasıl Hizmet Verir?

İstanbul boşanma avukatı, aile hukuku alanında yeterli bilgiye sahip ve bu alanda tecrübeli avukattır. Bu bilgi ve tecrübe ile önüne gelen davayı dikkatle inceler ve talepler doğrultusunda nasıl bir yol izleyeceğini planlar sonrasında da usul hukuku çerçevesinde davayı açar. Davayı müvekkilinin lehine olarak bütün bilgi ve tecrübelerini aktardığı usul ve esasa uygun bir dava dilekçe hazırlamak suretiyle açar. Davayı açtıktan sonra müvekkiline herhangi bir hak kaybı yaşatmadan davayı takip eder.

Boşanma Avukatı İle Çalışmanın Önemi

Tarafların boşanma davası açarken bir avukatla çalışma zorunluluğu yoktur. Taraflar dava dilekçelerini kendi yazabilir, mahkemeye harçları yatırıp dava açabilir ve bu davayı takip edebilir. Ancak boşanma davaları hukuki teknik meseleleri içerisinde barındıran işlemlerdir. Usul ile alakalı birçok farklı durum vardır. Avukat olmayan bir kişinin bu farklı durumları gözünden kaçırması çok olasıdır.

Tarafların bu tarz farklı durumları gözünden kaçırması ciddi hak ve menfaat kayıplarına yol açabilir. Bununla beraber taraflar hukuki bilgiden yoksun olacakları için bu işlemler tarafların zamanına ve enerjisine mal olacaktır. Yani  hak, menfaat, zaman ve enerji kayıplarının yaşanmaması için bilgi birikimi yüksek ve tecrübeli istanbul boşanma avukatından destek alınması çok daha yararlıdır.

Telefonla Sor