İstifa dilekçesi örneği

İstifa Dilekçesi Örneği

İstifa dilekçesi örneği ile istifa talebinde bulunulabilir. İstifa dilekçesi örneği doldurulurken dikkat edilmesi gerekenler hem dilekçenin içerisinde yer alan talimatlarda hem de aşağıda yer alan dikkat edilmesi gerekenler başlığında belirtilmiştir.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi alarak dilekçeyi daha doğru yazmak için “İstifa dilekçesi” yazımızı okuyabilirsiniz.

İstifa Dilekçesi Örneği

Aşağıdaki istifa dilekçesi örneğinin bir taslak niteliğinde olduğu unutulmamalıdır. Her olayın kendi özgü koşulları dikkate alınarak özel bir dilekçe hazırlanmalıdır. Ayrıca usul hukuku kurallarına dikkat edilmelidir. Usul hukukunda hatalar yapılması durumunda haklı olsanız bile talebiniz ret ile sonuçlanacaktır. Bundan dolayı hukuki destek alınması tavsiye edilir.

İstifa Dilekçesi Örneği-1

İSTİFA DİLEKÇESİ

…/…/…

…………………….. A.Ş.

Muhasebe Departmanı Müdürlüğü’ne,

İşbu yazı ile belirtmek isterim ki, ./…/…. tarihinden bu yana şirketinizin ……… adresindeki iş yerinde istihdam edilmekteyim. Şahsi sebeplerden dolayı, kendi talebim doğrultusunda ….. /…./ …. tarihinden itibaren işten ayrılmak niyetindeyim. İşten ayrılışımın düzenli bir şekilde gerçekleşmesi için tarafıma düşen tüm sosyal hak ve güvencelerin eksiksiz bir şekilde ödenmesini talep etmekteyim. Gereğini bilgilerinize arz ederim.

(Yukarıdaki paragrafta ayrılma nedeninizi ve alacak miktarını özel olarak belirtebilirsiniz. Eğer ayrılma nedenini belirtmek istemiyorsanız alacak türü ve miktarını belirtmek de fayda vardır.)

Personel Bilgileri:

T.C. Kimlik Numarası:

Sigorta No:

Adres:

İletişim Numarası:

İSİM-SOYİSİM

İMZA

İstifa Dilekçesi Örneği-2

İSTİFA DİLEKÇESİ

…/…/…

…………………….. A.Ş.

İnsan Kaynakları Departmanı’na

../../…. tarihleri arasında ……….. A.Ş’de, … departmanında görev yapmaktaydım ve bu süre zarfında şirketin başarılı bir çalışanı olarak görevimi sürdürdüm. Şirket içindeki çalışan ve müşteri tepkileri göstermektedir ki, görevimi ….. sene boyunca başarıyla yerine getirdim.

Ancak, görev yaptığım departmana atanan yeni müdürün çalışma biçimi ve sert tepkileri nedeniyle görevimi yerine getirmekte zorluklar yaşamaktayım.

Uzun yıllardır …….. A.Ş’deki çalışma hayatımdan kaynaklanan deneyim ve şirkete olan bağlılığım, yeni koşullarda görevime devam etmeyi zorlaştırmaktadır.

(Yukarıdaki paragraflarda yer alan bilgileri kişi kendi durum ve koşuluna göre düzenleyebilir. Ayrılma nedeni yazılmak istenmiyorsa yazılmayabilir.)

Ancak, bahsi geçen koşullar altında görevimi sürdüremeyeceğim gerçeğini size bildirmek durumundayım.

İstifamın kabul edilmesi ve gerekli işlemlerin başlatılması hususunda yardımlarınızı rica eder, bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.

Personel Bilgileri:

T.C. Kimlik Numarası:

Sigorta No:

Adres:

İletişim Numarası:

İSİM-SOYİSİM

İMZA

İstifa Dilekçesi Örneği-3

İSTİFA DİLEKÇESİ

…/…/…

…………………….. BAKANLIĞI

…………….. İL MÜDÜRLÜĞÜ

…………….. Müdürlüğü’ne

657 sayılı Kanun’un “Çekilme” başlıklı 20. maddesinde “Devlet memurları, bu kanunun belirlediği esaslara uygun olarak memuriyet görevinden çekilebilirler.” hükmüne, 94. maddesinde ise “Devlet memuru, bağlı olduğu kuruma yazılı olarak başvuruda bulunarak memuriyetten çekilme talebinde bulunabilir.” hükmü yer almaktadır.

Bu hükümler çerçevesinde, memuriyet görevimden çekilmek isteğimi belirtiyorum. Görevden çekilmem sonucunda doğacak sonuçları biliyor ve kabul ediyorum. Saygılarımla.

(Devlet memurluğundan istifa ediyorsanız bağlı olduğunuz bakanlığa hitaben yazılan dilekçe mevcut çalıştığınız müdürlüğe teslim edilmelidir.)

Memur Bilgileri:

T.C. Kimlik Numarası:

Sicil No:

Adres:

İletişim Numarası:

İSİM-SOYİSİM

İMZA

İstifa Dilekçesi Örneği Yazılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İstifa dilekçesi örneği doldurulurken her olayın kendi özgü koşullarına dikkat edilerek doldurulmalıdır.
  • Yetkili ve görevli mahkeme doğru tespit edilerek yazılmalıdır.
  • Dilekçede kanun gereği bulunması gereken zorunlu unsurlar mutlaka doldurulmalıdır.
  • Her iddianın dayandığı ispat araçları hukuki deliller kısmında mutlaka belirtilmelidir.
  • İstifa dilekçesi örneği doldurulurken netice-i talep bölümünde talep edilecek hususlar eksiksiz ve açıkça yazılmalıdır.
  • Dava açarken ve dava sırasında hak düşürücü sürelere, zamanaşımı sürelerine ve hukuki sürelere dikkat edilmelidir.
  • Dava açmadan önce arabuluculuk şartı var ise ilk olarak arabuluculuğa başvurulmalıdır.
  • Dava açılırken/başvuru yapılırken gerekli harç ve gider avanslarının ödenmesi unutulmamalıdır.

Sonuç

Görüldüğü üzere, istifa dilekçesi örneği hazırlanırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta mevcuttur. Bunlarda eksiklik olduğu takdirde, zaman kaybı ve gereksiz masraflar gündeme gelir. Gerek dilekçe hazırlama gerekse sonraki dava sürecini doğru şekilde yürütebilmek adına, alanında uzman bir avukattan destek almakta fayda vardır.

Telefonla Sor